Milyen formában érdemes vásárolni és használni?

A macagyökér számos formában kerül forgalomba: folyadék, por, tabletta, zselés és kemény kapszulát is készítenek belőle. Az, hogy az ön számára melyik a leginkább megfelelő, csakis egyéni ízlésétől, diétájától és életstílusától függ, a hatóanyagok megegyeznek ezekben, de a mennyiségük természetesen eltér. Ha ön reggelire szívesen fogyaszt gyümölcspépet (smoothie), akkor érdemes a porított vagy folyékony változatot használnia, és kedvenc gyümölcseivel elkeverve fogyasztani. Próbáljon ki többféle módszert, és azt tegye rendszeressé, amely a leginkább igazodik igényeihez! Ez egyértelmű utasításnak hangzik, de a magyarázat egyszerű: így nem fogja pár nap után elhanyagolni a szedését. Általánosságban elmondható, hogy a főzött, porított macagyökér a legtöbb ember számára jó választás, és ennek az ára kedvező is, mint a folyadéknak vagy a tablettának.
 

Főtt, nyers, zselésített macagyökér – mi a különbség?

Peruban, a maca őshazájában a gyógynövényt általában főzve használják föl, az ókorban a krumplipüréhez hasonlóan fogyasztották, vagyis a gyökeret megfőzték, majd összezúzták. A macagyökéből készült étrendkiegészítő vagy por kapható nyers és főtt változatból is, a főzött maca mellett szól, hogy könnyebb megemészteni, mint a nyerset. Akinek különösen érzékeny a gyomra, annak a zselésített változat fogyasztása ajánlott, mert ennek gyártása során a rostos részeket kiválasztják a gyökérből, így az könnyen emészthetővé válik. A relatíve alacsony hőmérsékleten történő sütés vagy főzés a macagyökér élettani hatásait nem befolyásolja.
 

Keressük a biotermékeket!

Bármilyen formában használjuk a macát, akár por alakban, akár folyékony kivonat, akár kapszulaként szedjük, hatásos lehet. A lényeg az, hogy mindig ellenőrizzük annak eredetét, és csak olyat vásároljunk meg, ami 100%-ban valódi macagyökérből készül! Keressük a biotermékeket, mert ezekre szigorúbb szabályozások vonatkoznak! A maca többféle színű lehet, leggyakrabban sárga, fekete és vörös, de a szín nem befolyásolja egészségügyi hatásosságát.

Macagyökér termékek!

BioMenü BioMaca-gyökér por 250 g

BioMenü Bio Maca-gyökér por 250 g

Energizáló, immunerősítő, teljesítménynövelő maca-por - aminosavakban, fitonutriensekben és B-vitaminokban gazdag étrend-kiegészítő.

Ár: 2995 Ft
Megnézem

Interherb NAPI1 MacaPerui zsázsa Extraktum 30 db

Interherb NAPI1 Maca Perui zsázsa Extraktum 30 db

A Maca extraktum a perui vörös zsázsa gumójának értékes kivonatából készül. C-vitaminnal együtt hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez,

Ár: 2395 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!